Topic outline


    • Kurssilla tarkastellaan kiertotaloutta yhteiskunnallisena muutoksena, joka läpileikkaa monia elämänalueita. Pohdinnan alla ovat kiertotalouden sosiaaliset, poliittiset ja oikeudelliset edellytykset ja vaikutukset. Kurssi on yhteiskuntatieteellisesti monialainen ja tarjoaa näkökulmia kiertotalouteen ympäristöpolitiikan, -oikeuden ja maantieteen kautta. Kurssin eri osioiden kautta tarkastellaan kiertotalouteen liitettyjä muutostavoitteita eri toimijoiden, tuotannonalojen, yhteiskuntavastuun ja lainsäädännön näkökulmasta.

      Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Kurssin suoritus edellyttää kurssilla annettujen tehtävien hyväksyttävää suoritusta. Tehtävät ovat kurssin eri osioihin liittyviä itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä. Kurssin oppimismateriaaleina toimivat verkkokurssin materiaalit, verkkoluennot ja muut kurssialustalla annetut materiaalit.

      Kurssille voivat osallistua kaikki opiskelijat alasta riippumatta, kurssi ei vaadi aikaisempaa taustaa yhteiskuntatieteellisistä opinnoista. Kurssi järjestetään seuraavan kerran keväällä 2020.

      Kurssilla käsiteltäviä pääteemoja ovat muun muassa:

      • Kiertotalouden ratkaisuja luonnonvarojen ylikulutuksen haasteeseen
      • Kiertotalouden edellyttämä yhteiskunnallinen muutos ja muutoksen ohjaaminen
      • Kiertotalouden sosiaaliset ja kulttuuriset ulottuvuudet
      • Kiertotalous alueellisena ilmiönä
      • Kiertotalous ajankohtaisten esimerkkisektorien kautta

      Yhteyshenkilöt /UEF

      Opri Orenius: opri-ilmatar.orenius@uef.fi 
      Sonja Lukkarinen: sonja.lukkarinen@uef.fi
      Rauno Sairinen: rauno.sairinen@uef.fi
      Jukka Sihvonen: jukka.sihvonen@uef.fi