Topic outline

 • Tervetuloa kertaamaan ja opiskelemaan Matikkastartin avulla!

  Matematiikan opiskelu perustuu aina aiemmin opittuun. Niinpä uuden oppiminen sujuu sitä paremmin, mitä tuoreemmassa muistissa erilaiset käsitteet ja laskemisen rutiini on. Tähän Matikkastartti-kertauspakettiin on koottu tehtäviä keskeisistä lukion aiheista sekä Differentiaali- ja integraalilaskenta 1 -kurssilta.

  Sinun tehtäväsi on arvioida omaa osaamistasi: osaisitko ratkaista tehtävän tai ovatko tehtävässä esitetyt käsitteet tuttuja?

  Arviointi tehdään rastittamalla jokin kolmesta vaihtoehdosta: osaat, joudut kertaamaan asiaa ennen tehtävän ratkaisemista tai joudut opettelemaan asian uutena.

  Käy tehtäviä läpi kynän ja paperin kanssa ilman ohjelmoitavaa laskinta tai tietokonetta. Olennaista ei ole, että lasket kaikki tehtävät läpi vastaukseen asti. Riittää että muodostat kuvan omasta osaamisestasi. Voit katsoa avuksi oikeita vastauksia, ja lukion kertaustehtävien yhteydessä on linkki Pikku-M-kertausmateriaaliin sekä lukion kurssi, josta voit myös kerrata aihetta.

  Matikkastarttia on tarkoitus täyttää kertaamisen ja opiskelun edetessä, se on siis myös oppimispäiväkirja. Kerralla ei kannata käydä jokaista kohtaa läpi, vaan palaa takaisin ja siirrä rasteja osaan-kohtaan, kun olet esimerkiksi kerrannut jonkin unohtuneen asian.