Topic outline

  • Uutisia  25.3.

    Tapani ja Jepa kertovat hieman, mitä kurssilla tapahtuu seuraavaksi


    Kurssin aloittaminen

    Aloita katsomalla alla oleva ohjevideo. Jos et ymmärrä kaikkea, ei haittaa. Kaikki ohjeet löytyvät sivuilta myös kirjoitettuina. Jos video ei näy kokonaan, voit sulkea sivun vasemmassa reunassa olevan valikon (kolme pientä vaakaviivaa).


      


    Haluatko oppia lisää työelämän kielitaitoa? Tällä kurssilla opit:

    • työelämän kielenkäyttötilanteita
    • työsanastoa
    • suomalaista työkulttuuria ja -tapoja ja
    • itsestäsi kertomista ja osaamisesi markkinointia.

    Kurssi sopii sinulle, jos sinun suomen kielen taitosi on A2 - B1. Jos et tiedä, miten hyvin osaat suomea, voit katsoa tästä taulukosta:
    https://europass.cedefop.europa.eu/documents/european-skills-passport/language-passport
     

    Kurssi on laajuudeltaan 3 opintopistettä (= op). Osan sisällöstä voit valita itse, osa on kaikille yhteisiä.Voit valita tehtäviä kolmesta moduulista:

    1) Työpaikan viestintätilanteet (2 op, pakollinen)
    2) Yritys / organisaatio (½-1 op)
    3) Itsensä ja osaamisensa markkinoiminen (½-1 op)

    Moduuli 1 on siis kaikille pakollinen, mutta moduuleista 2 ja 3 voit itse päättää, teetkö niistä toisen 1 op:n laajuisena, vai molemmista ½ op. Voit seurata omaa edistymistäsi tämän sivun oikeassa reunassa kohdassa Edistymisen seuranta (Completion progress).

    Moduulin 1 tehtävät täytyy tehdä su 24.3. mennessä. Muutoin aikataulutat opiskelusi itse, vain tutustumistehtävällä ja pienryhmätehtävillä on deadlinet.

    Kurssi on kokonaan verkossa, ja suurin osa siitä on itseopiskelua. Viestintätaitoja ei kuitenkaan voi opiskella yksin, siksi sinä saat kurssilla myös pienryhmän, jonka kanssa tapaat verkkopuheluiden avulla.

    Opettajat muodostavat ryhmät ensimmäisen kurssiviikon jälkeen, ja sen jälkeen ryhmä tekee itsenäisesti yhteensä kolme ryhmätehtävää kurssin kuluessa aina yhden kerrallaan, deadlineen mennessä. Tehtävät löytyvät kurssin OpenLearning-alustan vasemman reunan osiosta Pienryhmätehtävät. Niiden deadlinet ovat:


    Tiistai 2.4. Aikaa pidennetty!
    Tiistai 18.4. Aikaa pidennetty!
    Tiistai 30.4. Aikaa pidennetty!

    Aloita kurssi tutustumalla ensin siihen, mitä kurssilla voi opiskella. Mieti, mitkä valinnaisista teemoista ovat sinulle tärkeitä. Tee sitten alla oleva tehtävä. Se on tosi tärkeä, jotta tutustumme toisiimme ja opettajat voivat jakaa opiskelijat sopiviin pienryhmiin.
    Tee oma videosi ke 27.2. mennessä, katso toisten videoita ja tee lisäkysymyksiä pe 1.3. mennessä.