Lue ensin ohjeet tiedotteen kirjoittamiseen:
https://blogi.viestintapalvelut.fi/millainen-on-hyva-tiedote 
Kirjoita sitten tiedote jostakin kiinnostavasta tapahtumasta, jonka oman alasi opiskelijat ja opettajat ja/tai tutkijat järjestävät. Tapahtuma voi olla todellinen tai keksitty. Tiedote voi koskea joko tulevaa tapahtumaa tai jo järjestettyä tapahtumaa. Alla on muutamia esimerkkejä, mutta sinun tulee liittää tehtävä omaan alaasi. Huomaa, että vaikka kuvituksella voi olla tiedotteessa tärkeä tehtävä, tässä tehtävässä kuvitukseen ei tarvitse kiinnittää huomiota.  

Esimerkki 1
Pian valmistuvat IT-tradenomit järjestävät paikallisessa kirjastossa tapahtuman, jossa he tarjoavat eläkeläisille ilmaista IT-neuvontaa. Kirjoita tiedote, jonka tavoitteena on saada tapahtumalle näkyvyyttä ja houkutella paikalle kohderyhmään kuuluvia ihmisiä.

Esimerkki 2
Oman alasi opiskelijat osallistuvat vuosittaisen opiskelijoiden mielenterveyspäivän järjestämiseen. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kirjoita oppilaitoksesi verkkosivuilla julkaistavaksi tarkoitettu tiedote, jossa kerrotaan muun muassa, millaista ohjelmaa oman alasi opiskelijat mielenterveyspäivänä järjestävät ja miksi päätitte lähteä mukaan tapahtuman järjestämiseen. 

Esimerkki 3

Toisen vuoden lastentarhanopettajaopiskelijat ja liikunnanopettajaopiskelijat järjestivät yhteistyössä esikoululaisille suunnatun keväisen liikuntapäivän. Tapahtuman suunnittelussa nämä kaksi opiskelijaryhmää tekivät tiivistä yhteistyötä ja tutustuivat toisiinsa. Kirjoita tiedote, jossa kerrotaan sekä suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneiden opiskelijoiden näkemyksistä että päivään osallistuneiden esikoululaisten kokemuksista.




Last modified: Tuesday, 12 November 2019, 12:52 PM