Kirjoita jokaiseen viestiin myös viestin aihe eli se, mikä näkyy sähköpostin Saapuneet-kansiossa lähettäjän nimen vieressä. Alla on kuvattu viestintätilannetta. Lisää omaan tekstiisi yksityiskohtia tarpeen mukaan. Mieti, mikä on tilanteeseen sopiva tyyli ja millainen tervehdys on linjassa valitun tyylin kanssa.

Viesti 1             

Lähetät asiakkaalle esitteen yrityksenne uudesta tuotteesta tai palvelusta sähköpostin liitetiedostona. Asiasta on sovittu puhelimessa. Kirjoita viestin aihe ja viestin teksti (saateviesti). Esitettä ei siis tarvitse kirjoittaa. Päätä itse, mistä yrityksestä ja tuotteesta/palvelusta on kysymys.

Viesti 2              

Työskentelet yrityksen henkilöstöosastolla. Työpaikallasi järjestetään joka vuosi virkistyspäivä. Kirjoita viesti, jossa kerrot, missä ja milloin virkistyspäivä tällä kertaa järjestetään. Kyseessä on ensimmäinen ilmoitus asiasta; henkilöstö saa lisätietoja myöhemmin. Viesti menee koko henkilöstölle. Tarkoituksena on sekä informoida asiasta että innostaa ihmisiä osallistumaan. Muista kirjoittaa myös viestin aihe.

Viesti 3             

Olet uusi työntekijä yrityksessä. Esimiehesi Maija Lahtinen on pyytänyt, että otat yhteyttä Pekka Virtaseen ja sovit hänen kanssaan tapaamisajan. Pekka Virtanen työskentelee samassa yrityksessä, ja hän voi neuvoa sinua yrityksen tietojärjestelmien käytössä. Kirjoita Pekka Virtaselle viesti, jossa kerrot, kuka olet ja miksi otat häneen yhteyttä. Muista myös viestin aihe.

Last modified: Monday, 12 August 2019, 1:49 PM